Στο Meating Place, σε προσκαλούμε να απολαύσεις τη μαγεία του ανανεωμένου μας Χριστουγεννιάτικου μενού! ✨✨
Ανακάλυψε πεντανόστιμες συνταγές έτοιμες μόνο για ψήσιμο που θα απογειώσουν
το γιορτινό τραπέζι και θα σε απαλλάξουν από τον κόπο της προετοιμασίας.
ΠΙΚΑΝΙΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ
BLACK ANGUS ΓΕΜΙΣΤΗ
με Χριστουγεννιάτικη γέμιση, μαριναρισμένη εξωτερικά με μαρινάδα βουτύρου.
Σωτάρουμε την πικάνια σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ολοκληρώνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-30 λεπτά.
≈ 1,5-2Κg
ΡΟΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
ANGUS
με γέμιση μους τρούφας και σχοινόπρασο, μαριναρισμένο εξωτερικά με μαρινάδα τρούφας.
Σωτάρουμε το ρολό με λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι μέχρι
να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ολοκληρώνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15-20 λεπτά.
≈ 300-400gr
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ
ΒΑΡΚΟΥΛΑ
με γέμιση μους εσπρέσσο και λάιμ, μαριναρισμένο εξωτερικά με μαρινάδα gold.
Τοποθετούμε το ψαρονέφρι σε ταψί πανω σε μία λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20-30 λεπτά.
≈ 300-400gr
ΛΑΙΜΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΣ
ΓΕΜΙΣΤΟΣ
με γέμιση πορτοκάλι, κάστανο, κουκουνάρι, κράνμπερι, μαριναρισμένος εξωτερικά με μαρινάδα gold.
Τοποθετούμε το λαιμό σε γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC υπολογίζοντας μια ώρα ψησίματος ανά κιλό κρέατος. Στη συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να κάνει κρούστα.
≈ 2,5-3Κg
ΠΟΡΚΕΤΑ
ΧΟΙΡΙΝΗ
πανσέτα χοιρινή ρολό με το δέρμα της, γεμιστή με τσιμιτσούρι.
Τοποθετούμε την πορκέτα σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC υπολογίζοντας μια ώρα ψησίματος ανά κιλό κρέατος. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220οC και ψήνουμε 10’ απο τη μία πλευρά, γυρνάμε το κρέας και ψήνουμε άλλα 10’ από την άλλη.
Tip: προαιρετικά για ακόμα πιο τραγανή πέτσα, τοποθετούμε χονδρό αλάτι στο δέρμα από την προηγούμενη μέρα και το αφαιρούμε πριν το ψήσιμο.
≈ 1,5Κg
ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΧΟΙΡΙΝΗ
ΚΑΡΕ ΓΕΜΙΣΤΗ
με γέμιση κάστανο και μπέικον, μαριναρισμένη εξωτερικά με μαρινάδα τυριού.
Τοποθετούμε την μπριζόλα σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC υπολογίζοντας μια ώρα ψησίματος ανά κιλό κρέατος.
≈ 2Κg
ΧΟΙΡΙΝΟ
ΡΟΛΟ
με γέμιση φυστικοβούτυρο, κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένα κρεμμύδια, μαριναρισμένο εξωτερικά με μαρινάδα βουτύρου.
Τοποθετούμε το ρολό σε γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC υπολογίζοντας μια ώρα ψησίματος ανά κιλό κρέατος. Στη συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να κάνει κρούστα.
≈ 1Κg
ΚΟΤΑ
ΓΕΜΙΣΤΗ
με Χριστουγεννιάτικη γέμιση, συκωτάκια πουλιών και ρύζι, μαριναρισμένη εσωτερικά και εξωτερικά με μαρινάδα μπύρας.
Τοποθετούμε την κότα σε γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C υπολογίζοντας μια ώρα ψησίματος ανά κιλό κρέατος. Στη συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να κάνει κρούστα.
≈ 2Κg
ΡΟΛΟ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
από φιλέτο μπούτι, με γέμιση μανούρι, σταφίδες και σαλάμι τσορίθο, μαριναρισμένο εξωτερικά με μαρινάδα τυριού.
Τοποθετούμε το ρολό σε γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC υπολογίζοντας μια ώρα ψησίματος ανά κιλό κρέατος. Στη συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να κάνει κρούστα.
≈ 800gr
ΚΟΚΟΡΑΚΙ
με Χριστουγεννιάτικη γέμιση, συκωτάκια πουλιών και ρύζι, μαριναρισμένη εσωτερικά και εξωτερικά με μαρινάδα μπύρας.
≈Τοποθετούμε το κοκοράκι σε γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C υπολογίζοντας μια ώρα ανα κιλό κρέατος. Στην συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να κάνει κρούστα.
≈ 900gr