Tacos με μοσχαρίσιο διάφραγμα
Ingredients
Για τα συνοδευτικά του Tacos
Guacamole
- 5 τμχ. ώριμα αβοκάντο
- 15γρ. κολίανδρος ψιλοκομμένος
- 1 τμχ. πιπεριά Jalapenos ψιλοκομμένη χωρίς τους σπόρους - προαιρετικά περασμένη από τη σχάρα
- Χυμό από 1/2 τμχ μοσχολέμονο
- Αλάτι
Πίκλες Κρεμμύδι
- 75 ml ξύδι ρυζιού
- 75 ml λευκή ζάχαρη
- 150 ml νερό
- 10 γρ. αλάτι
- 1 τμχ. κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
Mexican Salsa ( Εύκολη και γρήγορη )
- 300 γρ. τομάτα κονκασέ
- 10 γρ. κολίανδρος ψιλοκομμένος
- 1/2 τμχ. πιπεριά jalapenos χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένη
- 50 γρ. κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Αλάτι
Για το Μαριναρισμένο Διάφραγμα
- 1 τμχ. κρέας διάφραγμα περίπου 500-700γρ
- 100 ml Sake
- 100 ml Mirin
- 100 ml Soy Sauce Dark
- 100 ml Soy Sauce Sweet
** Τα παραπάνω υλικά θα τα βρείτε στα παντοπωλεία στην κατηγορία “Asian”.
Για την παρουσίαση
- 2 τμχ. ραπανάκια σε λεπτά μπαστουνάκια
- Φύλλα κολίανδρου
- 2 τμχ. πιπεριές Jalapenos ψημένες στη σχάρα και κομμένες σε ροδέλες
- 100 γρ. τριμμένο ανθότυρο
- 1 τμχ. μοσχολέμονο κομμένο και στυμμένο
- Sriracha Sauce (Καυτερή σάλτσα)
- Πίτες αλευριού για Tacos
Execution
Για το μαριναρισμένο διάφραγμα
- 1. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Στη συνέχεια τοποθετήστε μέσα το διάφραγμα και αφήστε το στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
Guacamole
- 1. Σε ένα μπολ αλέθουμε όλα τα υλικά με το χέρι μας μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αποκτήσει τη σύσταση πουρέ. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι.
Πίκλες Κρεμμύδι
- 1. Ενώνουμε όλα τα υγρά υλικά και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια τοποθετούμε μέσα και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε τουλάχιστον 4-5 ώρες να μαριναριστούν. Μπορούμε να κάνουμε την προετοιμασία αυτή από την προηγούμενη ημέρα.
Mexican Salsa
- 1. Αλέθουμε σε ένα μίξερ όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ομοιόμορφη σύσταση.
- 2. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι.
Για τα Tacos
- 1. Ψήνουμε τις πίτες στα κάρβουνα με προσοχή να μην καούν. Αφήνουμε όλα τα υλικά ξεχωριστά σε ένα δίσκο ώστε ο καθένας να μπορεί στήσει το δικό του taco ή τα προετοιμάζουμε εμείς και τα σερβίρουμε.
Για το Διάφραγμα
- 1. Προετοιμάζουμε τη φωτιά στη σχάρα με κάρβουνα είτε με αέριο. Δείτε εδώ πώς προετοιμάζουμε τη φωτιά.
- 2. Ψήνουμε το κρέας ακολουθώντας τον οδηγό για το ψήσιμο μιας μπριζόλας.
- 3. Ξεκινάμε το ψήσιμο για τα λουκάνικα απευθείας στην ζεστή ζώνη της σχάρας και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει σκούρο καφέ χρώμα, κατά την αντίδραση Maillard.
- 4. Στη συνέχεια αφού έχουμε ψήσει το κρέας με αυτή τη διαδικασία για να δώσουμε extra γεύση, εάν δεν έχει φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, το μεταφέρουμε στην δεύτερη ζώνη η οποία είναι σε χαμηλότερη θερμοκρασία και εκεί συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό ψήσιμο στον πυρήνα της μπριζόλας. Δείτε εδώ τον οδηγό για τις θερμοκρασίες των κρεάτων.
- 5. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τύπου ταλιάτα και σερβίρουμε στα tacos.