Tacos με μοσχαρίσιο διάφραγμα

Ingredients

Για τα συνοδευτικά του Tacos

Guacamole

  •   5 τμχ. ώριμα αβοκάντο
  •   15γρ. κολίανδρος ψιλοκομμένος
  •   1 τμχ. πιπεριά Jalapenos ψιλοκομμένη χωρίς τους σπόρους - προαιρετικά περασμένη από τη σχάρα
  •   Χυμό από 1/2 τμχ μοσχολέμονο
  •   Αλάτι

Πίκλες Κρεμμύδι

  •   75 ml ξύδι ρυζιού
  •   75 ml λευκή ζάχαρη
  •   150 ml νερό
  •   10 γρ. αλάτι
  •   1 τμχ. κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

Mexican Salsa ( Εύκολη και γρήγορη )

  •   300 γρ. τομάτα κονκασέ
  •   10 γρ. κολίανδρος ψιλοκομμένος
  •   1/2 τμχ. πιπεριά jalapenos χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένη
  •   50 γρ. κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •   Αλάτι

Για το Μαριναρισμένο Διάφραγμα

  •   1 τμχ. κρέας διάφραγμα περίπου 500-700γρ
  •   100 ml Sake
  •   100 ml Mirin
  •   100 ml Soy Sauce Dark
  •   100 ml Soy Sauce Sweet

** Τα παραπάνω υλικά θα τα βρείτε στα παντοπωλεία στην κατηγορία “Asian”.

Για την παρουσίαση

  •   2 τμχ. ραπανάκια σε λεπτά μπαστουνάκια
  •   Φύλλα κολίανδρου
  •   2 τμχ. πιπεριές Jalapenos ψημένες στη σχάρα και κομμένες σε ροδέλες
  •   100 γρ. τριμμένο ανθότυρο
  •   1 τμχ. μοσχολέμονο κομμένο και στυμμένο
  •   Sriracha Sauce (Καυτερή σάλτσα)
  •   Πίτες αλευριού για Tacos

Execution

Για το μαριναρισμένο διάφραγμα

  • 1. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Στη συνέχεια τοποθετήστε μέσα το διάφραγμα και αφήστε το στο ψυγείο για όλο το βράδυ.

Guacamole

  • 1. Σε ένα μπολ αλέθουμε όλα τα υλικά με το χέρι μας μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αποκτήσει τη σύσταση πουρέ. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι.

Πίκλες Κρεμμύδι

  • 1. Ενώνουμε όλα τα υγρά υλικά και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια τοποθετούμε μέσα και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε τουλάχιστον 4-5 ώρες να μαριναριστούν. Μπορούμε να κάνουμε την προετοιμασία αυτή από την προηγούμενη ημέρα.

Mexican Salsa

  • 1. Αλέθουμε σε ένα μίξερ όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ομοιόμορφη σύσταση.
  • 2. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι.

Για τα Tacos

  • 1. Ψήνουμε τις πίτες στα κάρβουνα με προσοχή να μην καούν. Αφήνουμε όλα τα υλικά ξεχωριστά σε ένα δίσκο ώστε ο καθένας να μπορεί στήσει το δικό του taco ή τα προετοιμάζουμε εμείς και τα σερβίρουμε.

Για το Διάφραγμα

  • 1. Προετοιμάζουμε τη φωτιά στη σχάρα με κάρβουνα είτε με αέριο. Δείτε εδώ πώς προετοιμάζουμε τη φωτιά. 
  • 2. Ψήνουμε το κρέας ακολουθώντας τον οδηγό για το ψήσιμο μιας μπριζόλας. 
  • 3. Ξεκινάμε το ψήσιμο για τα λουκάνικα απευθείας στην ζεστή ζώνη της σχάρας και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει σκούρο καφέ χρώμα, κατά την αντίδραση Maillard.
  • 4. Στη συνέχεια αφού έχουμε ψήσει το κρέας με αυτή τη διαδικασία για να δώσουμε extra γεύση, εάν δεν έχει φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, το μεταφέρουμε στην δεύτερη ζώνη η οποία είναι σε χαμηλότερη θερμοκρασία και εκεί συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό ψήσιμο στον πυρήνα της μπριζόλας. Δείτε εδώ τον οδηγό για τις θερμοκρασίες των κρεάτων. 
  • 5. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τύπου ταλιάτα και σερβίρουμε στα tacos.