Steak & Eggs για brunch

25 λεπτά

65 C

Ingredients

  •   Strip Loin Steak 300 γρ.
  •   2 αυγά
  •   2 τεμ. πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  •   πάπρικα
  •   5 γρ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.
  •   30 γρ. βούτυρο
  •   15 ml Ελαιόλαδο
  •   αλάτι
  •   πιπέρι
  •   1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  •   1/2 τεμ. πιπεριά chipotle* ψιλοκομμένη (Προαιρετικό για spicy εκδοχή)

Execution

  • 1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό και βράζουμε για λίγο τα κυβάκια πατάτας, ίσα να μαλακώσουν ελαφρώς. Θα σας πάρει περίπου 10’ - 20’ (αναλόγως την πατάτα). Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • 2. Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά και από τις δύο πλευρές το steak.
  • 3. Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι (θα βρείτε στο κατάστημά μας), προσθέτουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε το steak. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές μέχρι να φτάσουμε την επιθυμητή θερμοκρασία. Σε περίπτωση που το steak είναι έχει μεγάλο πάχος, κλείνουμε με ένα καπάκι το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Προσοχή! Στα μαντεμένια σκεύη πρέπει να ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σιγά σιγά, καθώς πιάνουν μεγάλες θερμοκρασίες σε πολύ γρήγορους ρυθμούς και τις διατηρούν για πολλή ώρα.
  • 4. Αφαιρούμε το steak, το αφήνουμε να ξεκουραστεί και το κόβουμε σε φέτες.
  • 5. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τις πατάτες, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και λίγο πάπρικα. Σωτάρουμε ώσπου να δημιουργηθεί μια χρυσαφένια κρούστα. Σε περίπτωση που θέλουμε να βάλουμε πιπεριά chipotle την ρίχνουμε καθώς σωτάρουμε τις πατάτες.
  • 6. Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, τις μετακινούμε στην μια άκρη του τηγανιού και τοποθετούμε τις φέτες του Strip Loin στη μέση.
  • 7. Στην μια άκρη που έμεινε κενή, ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σπάμε δύο αυγά.
  • 8. Αφού ψηθούν τα αυγά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο πάπρικα.
  • 9. Σερβίρουμε όπως είναι με το τηγάνι, με μεγάλη προσοχή να μην καούμε!