Hot Dog με λουκάνικο μαύρου χοίρου σε ψωμί pretzel

Ingredients

  •   4 τεμ. Ψωμί για hot dog
  •   4 τεμ. Λουκάνικα μαύρου χοίρου
  •   Πίκλες αγγούρι.
  •   Μαγιονέζα με ψητό σκόρδο
  •   Crispy Fried Onion
  •   Chutney πιπεριάς (Βρείτε στο κατάστημά μας)

Execution

  • 1. Προετοιμάζουμε τη φωτιά στη σχάρα μας είτε θέλουμε να ψήσουμε σε κάρβουνα είτε θέλουμε αέριο. (Δείτε εδώ πώς προετοιμάζω τη φωτιά)
  • 2. Ξεκινάμε το ψήσιμο για τα λουκάνικα απευθείας στην ζεστή ζώνη της σχάρας και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο σκούρο καφέ χρώμα. (maillard reaction)
  • 3. Στη συνέχεια αφού έχουμε περάσει τα λουκάνικα από αυτή τη διαδικασία για να δώσουμε γεύση εάν δεν έχει φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία(Δείτε εδώ τον οδηγό για τις θερμοκρασίες στα κρέατα) την μεταφέρουμε στην δεύτερη ζώνη η οποία είναι σε χαμηλότερη θερμοκρασία και εκεί συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή θερμοκρασία στον πυρήνα.
  • 4. Εάν επιθυμείτε τα ψωμάκια σας μπορείτε να τα περάσετε από τη φωτιά να γίνουν ελαφρώς τραγανά και ταυτόχρονα εάν είναι φρέσκα πολύ μαλακά.

Για τη μαγιονέζα με ψητό σκόρδο

  • 1. Καθαρίζουμε ένα κεφάλι σκόρδου και τοποθετούμε τις σκελίδες σε λαδόκολλα.
  • 2. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
  • 3. Κλείνουμε τι λαδόκολλα σε πουγκάκι και στη συνέχεια την κλείνουμε και με αλουμινόχαρτο.
  • 4. Τοποθετούμε στη σχάρα και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο (περίπου 10-15 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά)
  • 5. Αφού ψηθεί το σκόρδο το περνάμε από μίξερ να γίνει πολτός.
  • 6. Σε ένα μπολ ρίχνουμε μαγιονέζα και προσθέτουμε μέσα το ψημένο πολτό του σκόρδου. (δεν σας γράφω δοσολογίες γιατί ο καθένας μπορεί να το φτάσει εκεί όπου του αρέσει)

Για τις πίκλες αγγούρι

  • 1. Εάν δεν θέλουμε να αγοράσουμε έτοιμες πίκλες αγγούρι μπορούμε να φτιάξουμε γρήγορα και εύκολα.
  • 2. Κόβουμε ένα αγγούρι με το μαντολίνο ή ένα κοφτερό μαχαίρι σε πολύ λεπτές φέτες.
  • 3. Στη συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε 75ml ξύδι ρυζιού, 75ml ζάχαρη λευκή, 150ml νερό, 10γρ αλάτι και τις κομμένες φέτες αγγούρι.
  • 4. Όσο περισσότερο μείνει το αγγούρι μέσα τόσο περισσότερο γεύση θα πάρει από τη μαρινάδα.

Για το crispy fried onion θα βρείτε από παντοπωλεία με προϊόντα μαγειρικής. (Προσοχή δεν είναι σκόνη κρεμμυδιού μπαχαρικό αλλά ψημένο-τηγανιτό κρεμμύδι)

Ανοίξτε τα ψωμάκια και αλείψτε με τη μαγιονέζα. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα ψημένα λουκάνικα και πάνω από αυτά βάλτε πίκλες, κρεμμύδι και το chutney πιπεριάς.