American Double Bacon Cheeseburger με σάλτσα barbeque
Ingredients
4 τμχ. ψωμί brioche για burgers
8 τμχ. μοσχαρίσια μπιφτέκια Διδασκάλου 170γρ.
14 φέτες bacon
8 φέτες English cheddar
Iceberg κομμένο σε λεπτές φέτες
24 φέτες αγγούρι σε πίκλες πάχους 3χιλ.
Μαγιονέζα
BBQ sauce (θα βρείτε στο κατάστημά μας)
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Execution
1. Προετοιμάζουμε τη φωτιά στη σχάρα με κάρβουνα είτε με αέριο. Δείτε εδώ πώς προετοιμάζουμε τη φωτιά.
2. Ψήνουμε τις φέτες από το bacon στη σχάρα μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσοχή να μην κολλήσουν!
3. Ξεκινάμε το ψήσιμο των burgers απευθείας στην ζεστή ζώνη της σχάρας και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει σκούρο καφέ χρώμα, κατά την αντίδραση Maillard.
4. Στη συνέχεια, αφού έχουμε ψήσει τα burgers σύμφωνα με αυτή την διαδικασία για να δώσουμε extra γεύση, εάν δεν έχουν φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, τα μεταφέρουμε στην δεύτερη ζώνη η οποία είναι σε χαμηλότερη θερμοκρασία και εκεί συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό ψήσιμο στον πυρήνα τους. Δείτε εδώ τον οδηγό για τις θερμοκρασίες των κρεάτων.
5. Όταν φτάσουμε στην επιθυμητή θερμοκρασία, τα πάμε ξανά στην ζώνη που έχει χαμηλότερη θερμοκρασία και τοποθετούμε τις φέτες τυρί cheddar επάνω στα μπιφτέκια για να λιώσουν.
6. Κόβουμε τα ψωμάκια brioche στη μέση και τα περνάμε από τη σχάρα με προσοχή να μην καούν.
7. Αλείφουμε τα ψωμάκια με μαγιονέζα και ξεκινάμε το στήσιμο των burgers.
8. Πίκλες, iceberg, burger με λιωμένο τυρί, bacon ψημένο, burger με λιωμένο τυρί, bacon ψημένο, bbq sauce και κλείνουμε με το καπάκι από το ψωμί.
9. Σερβίρουμε and enjoy!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.Εντάξει