American Double Bacon Cheeseburger με σάλτσα barbeque

Ingredients

  •   4 τμχ. ψωμί brioche για burgers
  •   8 τμχ. μοσχαρίσια μπιφτέκια Διδασκάλου 170γρ.
  •   14 φέτες bacon
  •   8 φέτες English cheddar
  •   Iceberg κομμένο σε λεπτές φέτες
  •   24 φέτες αγγούρι σε πίκλες πάχους 3χιλ.
  •   Μαγιονέζα
  •   BBQ sauce (θα βρείτε στο κατάστημά μας)
  •   Αλάτι
  •   Πιπέρι
  •   Ελαιόλαδο

Execution

  • 1. Προετοιμάζουμε τη φωτιά στη σχάρα με κάρβουνα είτε με αέριο. Δείτε εδώ πώς προετοιμάζουμε τη φωτιά.
  • 2. Ψήνουμε τις φέτες από το bacon στη σχάρα μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσοχή να μην κολλήσουν!
  • 3. Ξεκινάμε το ψήσιμο των burgers απευθείας στην ζεστή ζώνη της σχάρας και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει σκούρο καφέ χρώμα, κατά την αντίδραση Maillard.
  • 4. Στη συνέχεια, αφού έχουμε ψήσει τα burgers σύμφωνα με αυτή την διαδικασία για να δώσουμε extra γεύση, εάν δεν έχουν φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, τα μεταφέρουμε στην δεύτερη ζώνη η οποία είναι σε χαμηλότερη θερμοκρασία και εκεί συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό ψήσιμο στον πυρήνα τους. Δείτε εδώ τον οδηγό για τις θερμοκρασίες των κρεάτων.
  • 5. Όταν φτάσουμε στην επιθυμητή θερμοκρασία, τα πάμε ξανά στην ζώνη που έχει χαμηλότερη θερμοκρασία και τοποθετούμε τις φέτες τυρί cheddar επάνω στα μπιφτέκια για να λιώσουν.
  • 6. Κόβουμε τα ψωμάκια brioche στη μέση και τα περνάμε από τη σχάρα με προσοχή να μην καούν.
  • 7. Αλείφουμε τα ψωμάκια με μαγιονέζα και ξεκινάμε το στήσιμο των burgers.
  • 8. Πίκλες, iceberg, burger με λιωμένο τυρί, bacon ψημένο, burger με λιωμένο τυρί, bacon ψημένο, bbq sauce και κλείνουμε με το καπάκι από το ψωμί.
  • 9. Σερβίρουμε and enjoy!