Ψητό Κοτόπουλο πάνω σε μπίρα (Beer Can Chicken)

Ingredients

  •   1 τμχ Κοτόπουλο ( Ελευθέρας Βοσκής Γαλανός )
  •   Μουστάρδα ( Dijon )
  •   Μπαχαρικό για Κοτόπουλο (στο κατάστημά μας διατείθενται έτοιμα μίγματα μπαχαρικών)
  •   3 τμχ μαύρη μπίρα 330ml ( Voreia Porter )
  •   Βάση για beer can chicken (υπάρχει διαθέσιμη στο κατάστημά μας )
  •   2 σκελίδες σκόρδο
  •   2 φύλλα δάφνης

Execution

  • 1. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και αδειάζουμε μέσα τις δύο από τις τρεις μπίρες. Αφήνουμε το κοτόπουλο όλο το βράδυ να μαριναριστεί.
  • 2. Την επόμενη ημέρα αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το αλείφουμε με μουστάρδα σε όλη του την επιφάνεια.
  • 3. Καρυκεύουμε όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου και με το ειδικό μπαχαρικό μας.
  • 4. Στην ειδική βάση για κοτόπουλο μπίρας γεμίζουμε με τη μπίρα που έχει μείνει, το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης.
  • 5. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στη βάση (σαν να βρίσκεται σε καθιστή θέση) και στη συνέχεια το βάζουμε είτε στο φούρνο στους 180℃, μέχρι να φτάσει στη σωστή θερμοκρασία είτε στη σχάρα. Δείτε εδώ τον οδηγό για τις θερμοκρασίες των κρεάτων.
  • 6. Προετοιμάζουμε τη φωτιά στη σχάρα με κάρβουνα είτε με αέριο. Δείτε εδώ πώς προετοιμάζουμε τη φωτιά. 
  • 7. Ξεκινάμε το ψήσιμο του κοτόπουλου στην ζώνη που δεν έχει φωτιά από κάτω. και προσπαθούμε η θερμοκρασία της σχάρας να είναι στους 180℃. Δείτε εδώ τη διαδικασία για το έμμεσο ψήσιμο. 
  • 8. Όταν θα επιτύχουμε τη θερμοκρασία που πρέπει στο κοτόπουλο, αφαιρούμε με προσοχή από τη σχάρα ή τον φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10' – 15'
  • 9. Στη συνέχεια το κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.
  • Καλή όρεξη!