Ψητό Κοτόπουλο πάνω σε μπίρα (Beer Can Chicken)
Ingredients
- 1 τμχ Κοτόπουλο ( Ελευθέρας Βοσκής Γαλανός )
- Μουστάρδα ( Dijon )
- Μπαχαρικό για Κοτόπουλο (στο κατάστημά μας διατείθενται έτοιμα μίγματα μπαχαρικών)
- 3 τμχ μαύρη μπίρα 330ml ( Voreia Porter )
- Βάση για beer can chicken (υπάρχει διαθέσιμη στο κατάστημά μας )
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
Execution
- 1. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και αδειάζουμε μέσα τις δύο από τις τρεις μπίρες. Αφήνουμε το κοτόπουλο όλο το βράδυ να μαριναριστεί.
- 2. Την επόμενη ημέρα αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το αλείφουμε με μουστάρδα σε όλη του την επιφάνεια.
- 3. Καρυκεύουμε όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου και με το ειδικό μπαχαρικό μας.
- 4. Στην ειδική βάση για κοτόπουλο μπίρας γεμίζουμε με τη μπίρα που έχει μείνει, το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης.
- 5. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στη βάση (σαν να βρίσκεται σε καθιστή θέση) και στη συνέχεια το βάζουμε είτε στο φούρνο στους 180℃, μέχρι να φτάσει στη σωστή θερμοκρασία είτε στη σχάρα. Δείτε εδώ τον οδηγό για τις θερμοκρασίες των κρεάτων.
- 6. Προετοιμάζουμε τη φωτιά στη σχάρα με κάρβουνα είτε με αέριο. Δείτε εδώ πώς προετοιμάζουμε τη φωτιά.
- 7. Ξεκινάμε το ψήσιμο του κοτόπουλου στην ζώνη που δεν έχει φωτιά από κάτω. και προσπαθούμε η θερμοκρασία της σχάρας να είναι στους 180℃. Δείτε εδώ τη διαδικασία για το έμμεσο ψήσιμο.
- 8. Όταν θα επιτύχουμε τη θερμοκρασία που πρέπει στο κοτόπουλο, αφαιρούμε με προσοχή από τη σχάρα ή τον φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10' – 15'
- 9. Στη συνέχεια το κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!