Σαλάτα με μοσχαρίσιο chuck eye roll
Ingredients
- 2 τεμ Chuck Eye Roll 200γρ
- 100γρ Σπανάκι baby πλυμένα
- 100γρ Ρόκα baby πλυμένα
- 100γρ Τοματίνια
- 50γρ Κρεμμύδι κόκκινο
- 100γρ Blue Cheese
- Dressing με βάση το βαλσάμικο ( Θα βρείτε στο κατάστημά μας)
- Αλάτι, Πιπέρι
Execution
- Προετοιμάζουμε τη φωτιά στη σχάρα μας είτε θέλουμε να ψήσουμε σε κάρβουνα είτε θέλουμε αέριο. (Δείτε εδώ πώς προετοιμάζω τη φωτιά)
- Έχουμε πάντα στο μυαλό μας τον οδηγό για το ψήσιμο μιας μπριζόλας (Δείτε εδώ)
- Ξεκινάμε το ψήσιμο της μπριζόλας απευθείας στην ζεστή ζώνη της σχάρας και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο σκούρο καφέ χρώμα. (maillard reaction)
- Στη συνέχεια αφού έχουμε περάσει τη μπριζόλα από αυτή τη διαδικασία για να δώσουμε γεύση εάν δεν έχει φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία(Δείτε εδώ τον οδηγό για τις θερμοκρασίες στα κρέατα) την μεταφέρουμε στην δεύτερη ζώνη η οποία είναι σε χαμηλότερη θερμοκρασία και εκεί συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή θερμοκρασία στον πυρήνα της μπριζόλας.
Για τη Σαλάτα
- Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε τη ρόκα και το σπανάκι.
- Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα τοποθετούμε και αυτά στο μπόλ.
- Καθαρίζουμε ένα κόκκινο κρεμμύδι και το κόβουμε με το μαντολίνο ή με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι σε αρκετά λεπτές φέτες.
- Τοποθετούμε και το κρεμμύδι στο μπόλ.
- Σπάμε με το χέρι μας το blue cheese σε μεγάλα κομμάτια και το τοποθετούμε και αυτό στο μπόλ.
- Ρίχνουμε μέσα και το dressing βαλσάμικου και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να μην τραυματίσουμε τα φύλλα.
- Ανακατεύουμε τη σαλάτα με απαλές κινήσεις έτσι ώστε να μην τραυματίσουμε τα φύλλα.
- Τοποθετούμε τη σαλάτα σε ένα μπολ δίνοντας ύψος ή σε ένα ξύλινο πιάτο όπως στη φωτογραφία.
- Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες το μοσχαρίσιο chuck eye roll και το τοποθετούμε στη κορυφή και στη παρουσίαση της σαλάτας.