ΦΙΛΕΤΟ Στήθος Κοτόπουλο

– Φροντίζουμε η ψησταριά να έχει καθαρό λιποσυλλέκτη και ταψί
   ώστε να αποφύγουμε την ανάφλεξη.
– Ανάβουμε την ψησταριά στη μέγιστη θερμοκρασία και την προθερμαίνουμε.
– Μόλις ο δείκτης της θερμοκρασίας φτάσει στο μέγιστο, αφήνουμε 5′ ακόμη
   για να κάψει καλά η σχάρα.
– Χαμηλώνουμε το ροοστάτη κάτω από τη μέση με την προϋπόθεση οι φλόγες
    να μην είναι πορτοκαλί ώστε να αποφύγουμε την πυρόλυση. Αν η φιάλη
    είναι γεμάτη, χαμηλώνουμε κι άλλο το ροοστάτη. Αντίστροφα, αν η φιάλη
    είναι σχεδόν άδεια, ανεβάζουμε το ροοστάτη λίγο πάνω από τη μέση.
– Λαδώνουμε ελαφρά το κρέας και από τις δύο πλευρές.
– Τοποθετούμε το κρέας στην ψησταριά.
– Ψήνουμε με άμεσο ψήσιμο 6-7′ από τη μία πλευρά ή ώσπου να δούμε ότι το
    κρέας έχει αλλάξει χρώμα μέχρι το μισό πάχος του και έπειτα το γυρνάμε
    και ψήνουμε για ακόμη 5-6′ από την άλλη πλευρά.

*οι χρόνοι ψησίματος είναι ενδεικτικοί ανάλογα με την ψησταριά.