ΦΙΛΕΤΟ Μπούτι Κοτόπουλο
– Φροντίζουμε η ψησταριά να έχει καθαρό λιποσυλλέκτη
και ταψί ώστε να αποφύγουμε την ανάφλεξη.
– Ανάβουμε την ψησταριά στη μέγιστη θερμοκρασία και την προθερμαίνουμε.
– Μόλις ο δείκτης της θερμοκρασίας φτάσει στο μέγιστο, αφήνουμε 5′ ακόμη
για να κάψει καλά η σχάρα.
– Χαμηλώνουμε το ροοστάτη κάτω από τη μέση με την προϋπόθεση οι φλόγες
να μην είναι πορτοκαλί ώστε να αποφύγουμε την πυρόλυση. Αν η φιάλη
είναι γεμάτη, χαμηλώνουμε κι άλλο το ροοστάτη. Αντίστροφα, αν η φιάλη είναι
σχεδόν άδεια, ανεβάζουμε το ροοστάτη λίγο πάνω από τη μέση.
– Τοποθετούμε το κρέας στην ψησταριά.
– Ψήνουμε με άμεσο ψήσιμο από την πλευρά της πέτσας για περίπου 15′ έως ότου
ξεροψηθεί καλά και έπειτα το γυρνάμε και ψήνουμε για ακόμη 6-7′ από την άλλη πλευρά.
*οι χρόνοι ψησίματος είναι ενδεικτικοί ανάλογα με την ψησταριά.