“ΣΤΑΒΛΙΣΙΑ” Χοιρινή μπριζόλα

– Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα πριν το ψήσιμο ώστε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

– Φροντίζουμε η ψησταριά να έχει καθαρό λιποσυλλέκτη και ταψί ώστε να αποφύγουμε τυχόν ανάφλεξη.

– Ανάβουμε την ψησταριά και την προθερμαίνουμε στη μέγιστη θερμοκρασία.

– Μόλις ο δείκτης της θερμοκρασίας φτάσει στο μέγιστο, αφήνουμε 5’ ακόμη ώστε να πυρώσει καλά η ψησταριά.

– Χαμηλώνουμε το ροοστάτη κάτω από τη μέση με την προϋπόθεση οι φλόγες να μην είναι πορτοκαλί ώστε να αποφύγουμε την πυρόλυση. Αν η φιάλη είναι γεμάτη, χαμηλώνουμε κι άλλο το ροοστάτη. Αντίστροφα, αν η φιάλη είναι σχεδόν άδεια, ανεβάζουμε το ροοστάτη λίγο πάνω από τη μέση.

– Τοποθετούμε το κρέας στην ψησταριά.

– Ψήνουμε σε άμεσο ψήσιμο για 15’ από τη μία πλευρά και ακόμη 15’ από την άλλη.

– Αν χρησιμοποιήσουμε θερμόμετρο, φροντίζουμε η θερμοκρασία στο κέντρο του κρέατος να φτάσει στους 71oC.

 

*Όσο αυξάνεται το πάχος του κρέατος άνω των 3cm αυξάνουμε ανάλογα και το χρόνο του ψησίματος.

*Οι χρόνοι ψησίματος είναι ενδεικτικοί ανάλογα με την ψησταριά.

*Συνίσταται η χρήση θερμόμετρου για απόλυτο έλεγχο του ψησίματος.