ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙ Κοτόπουλο
– Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στη μέγιστη θερμοκρασία και τοποθετούμε
πάνω το σχαροτήγανο προθερμαίνοντάς το.
– Μόλις θερμανθεί καλά το σκεύος, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία
περίπου στο μισό (π.χ. από το 9 στο 4 ή αν χρησιμοποιούμε κουζίνα
υγραερίου από το 3 στο 2).
– Λαδώνουμε ελαφρά το κρέας και από τις δύο πλευρές.
– Τοποθετούμε το κρέας στο σχαροτήγανο.
– Ψήνουμε περιστροφικά περίπου για 2-3′ από κάθε πλευρά.
– Αν προσπαθήσουμε να γυρίσουμε το κρέας αλλά αυτό δεν ξεκολλάει
από το σκεύος, σημαίνει ότι δεν είναι έτοιμο ακόμη, οπότε το
αφήνουμε λίγη ώρα μέχρι να ξεκολλήσει μόνο του.
*οι χρόνοι ψησίματος είναι ενδεικτικοί ανάλογα με την κουζίνα και το σκεύος.