ΣΚΑΛΟΠΙΝΙ Μοσχάρι

– Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα πριν το ψήσιμο ώστε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

– Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο μέγιστο και τοποθετούμε πάνω το σχαροτήγανο προθερμαίνοντάς το.

– Μόλις θερμανθεί καλά το σκεύος, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία περίπου στο μισό (π.χ. από το 9 στο 4 ή αν χρησιμοποιούμε κουζίνα υγραερίου από το 3 στο 2).

– Τοποθετούμε το κρέας στο σχαροτήγανο.

– Ψήνουμε για 1’ από τη μία πλευρά και έπειτα ψήνουμε για ακόμη 1’ από την άλλη.

– Τοποθετούμε το κρέας σε ένα πιάτο, προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι ή ό,τι άλλο μπαχαρικό επιθυμούμε και σκεπάζουμε με λαδόκολλα για 3’, αφήνοντάς το να ξεκουραστεί. Προαιρετικά προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο για να τονίσουμε τις γεύσεις του κρέατος.