ΜΠΙΦΤΕΚΙ Κοτόπουλο

– Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα πριν το ψήσιμο ώστε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

– Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο μέγιστο και τοποθετούμε πάνω το σχαροτήγανο προθερμαίνοντάς το.

– Μόλις θερμανθεί καλά το σκεύος, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία περίπου στο μισό (π.χ. από το 9 στο 4 ή αν χρησιμοποιούμε κουζίνα υγραερίου από το 3 στο 2).

– Λαδώνουμε ελαφρά το κρέας και από τις δύο πλευρές.

– Τοποθετούμε το κρέας στο σχαροτήγανο.

– Ψήνουμε για 5-6’ από τη μία πλευρά ή μέχρι να δούμε ότι το κρέας έχει αλλάξει χρώμα μέχρι το μισό πάχος του και έπειτα το ψήνουμε για ακόμη 5-6’ από την άλλη πλευρά.

– Αν προσπαθήσουμε να γυρίσουμε το κρέας και αυτό δεν ξεκολλάει από τη σχάρα, σημαίνει ότι δεν είναι έτοιμο ακόμη, οπότε το αφήνουμε λίγη ώρα μέχρι να μπορεί να ξεκολλήσει.

 

 

*Οι χρόνοι ψησίματος είναι ενδεικτικοί ανάλογα με την κουζίνα και το σκεύος.