ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

– Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα πριν το ψήσιμο ώστε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

– Φροντίζουμε η ψησταριά να έχει καθαρό λιποσυλλέκτη και ταψί ώστε να αποφύγουμε τυχόν ανάφλεξη.

– Ανάβουμε την ψησταριά και την προθερμαίνουμε στη μέγιστη θερμοκρασία.

– Μόλις ο δείκτης της θερμοκρασίας φτάσει στο μέγιστο, αφήνουμε 5’ ακόμη ώστε να πυρώσει καλά η ψησταριά.

– Χαμηλώνουμε το ροοστάτη κάτω από τη μέση με την προϋπόθεση οι φλόγες να μην είναι πορτοκαλί ώστε να αποφύγουμε την πυρόλυση. Αν η φιάλη είναι γεμάτη, χαμηλώνουμε κι άλλο το ροοστάτη. Αντίστροφα, αν η φιάλη είναι σχεδόν άδεια, ανεβάζουμε το ροοστάτη λίγο πάνω από τη μέση.

– Λαδώνουμε ελαφρά το κρέας.

– Τοποθετούμε το κρέας στην ψησταριά.

– Ψήνουμε σε άμεσο ψήσιμο από όλες τις πλευρές περιστρέφοντας τακτικά μέχρι να δούμε ότι το κρέας έχει αλλάξει χρώμα.

– Προσοχή, δεν χαράζουμε το φυσικό έντερο (το εξωτερικό περίβλημα του λουκάνικου).