ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
– Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα πριν το ψήσιμο ώστε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
– Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο μέγιστο και τοποθετούμε πάνω το σχαροτήγανο προθερμαίνοντάς το.
– Μόλις θερμανθεί καλά το σκεύος, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία περίπου στο μισό (π.χ. από το 9 στο 4 ή αν χρησιμοποιούμε κουζίνα υγραερίου από το 3 στο 2).
– Λαδώνουμε ελαφρά το κρέας.
– Τοποθετούμε το κρέας στο σχαροτήγανο.
– Ψήνουμε από όλες τις πλευρές περιστρέφοντας τακτικά μέχρι να δούμε ότι το κρέας έχει αλλάξει χρώμα πλήρως.
– Προσοχή, δεν χαράζουμε το φυσικό έντερο (το εξωτερικό περίβλημα του λουκάνικου).