“ΑΧΛΑΔΙ” Χοιρινή μπριζόλα
– Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα πριν το ψήσιμο ώστε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
– Φροντίζουμε η ψησταριά να έχει καθαρό λιποσυλλέκτη και ταψί ώστε να αποφύγουμε την ανάφλεξη.
– Ανάβουμε την ψησταριά στη μέγιστη θερμοκρασία και την προθερμαίνουμε.
– Μόλις ο δείκτης της θερμοκρασίας φτάσει στο μέγιστο, αφήνουμε 5’ ακόμη για να κάψει καλά η σχάρα.
– Χαμηλώνουμε το ροοστάτη κάτω από τη μέση με την προϋπόθεση οι φλόγες να μην είναι πορτοκαλί ώστε να αποφύγουμε την πυρόλυση. Αν η φιάλη είναι γεμάτη, χαμηλώνουμε κι άλλο το ροοστάτη. Αντίστροφα, αν η φιάλη είναι σχεδόν άδεια, ανεβάζουμε το ροοστάτη λίγο πάνω από τη μέση.
– Τοποθετούμε το κρέας στην ψησταριά.
– Ψήνουμε σε άμεσο ψήσιμο 15’ από τη μία πλευρά και έπειτα το γυρνάμε και ψήνουμε ακόμη 15’ από την άλλη.
– Αν χρησιμοποιούμε θερμόμετρο φροντίζουμε η θερμοκρασία στο κέντρο του κρέατος να φτάσει στους 71oC.
*όσο αυξάνεται το πάχος του κρέατος άνω των 3cm αυξάνουμε ανάλογα και το χρόνο του ψησίματος.
*οι χρόνοι ψησίματος είναι ενδεικτικοί ανάλογα με την ψησταριά.
*συνίσταται η χρήση θερμόμετρου για απόλυτο έλεγχο του ψησίματος.